tiistai 4. marraskuuta 2014

Kuvia ja videota lauantain ratsastelusta


Aloin kirjoittamaan viime viikolla Sannin liikutuksia luonnoksiin ylös, mutta en vaan taas saanut aikaiseksi tehdä tekstiä loppuun. Viime viikon maanantaina sain siis taas alkaa liikuttamaan Sannia sairasloman jälkeen ja kirjoitin viime maanantain fiiliksiä tähän tapaan:


"Jes! Sannin kanssa ollaan päästy taas hieman liikuskelemaan. Alku on ollut hyvin varovainen, mutta nyt en halua minkäänlaista takapakkia. Ensimmäinen viikko on ollut lähinnä käyntipainotteinen.
Aamuisin jaloissa on ollut joinakin aamuina hieman nestettä, mutta iltaisin tarhasta tullessa jalat ovat olleet kuivat. Sanni tarhailee joka päivä Elvin tarhakaverina suurinpiirtein 12 tuntia, välillä enemmänkin, eli täysin karsinassa seisomista ei vapaapäivätkään ole.

27.10. Maanantai:

Ensimmäinen liikutuspäivä sairasloman jälkeen! Suunnistettiin iltapäivällä hämärään metsään ja ajatuksena oli tehdä käyntipainotteinen rauhallinen lenkki, johon sisältyisi pari lyhyttä ravipätkää.
Ponilla riitti virtaa kyllä ihan tarpeeksi... Alku meni suhteellisen rauhallisesti. Oli ihan järjettömän hienoa olla hevosen selässä joka liikkui eteenpäin rennosti ja oikein mielellään ja mikä parasta: täysin puhtaasti! :) Ensimmäisen ravipätkän alkuun Sanni koitti kiskoa multa ohjia pois ja oli sen oloinen että jos mahdollisuus tulisi niin saattaisi tulla pientä ilopukkiakin. Ravitahti meinasi tamman päätöksestä kiihtyä muutamia kertoja, mutta sain pidettyä tahdin suht rauhallisena. Ei parane hötkyillä! :)
Puolessa välissä matkaa Sanni alkoi yhtäkkiä "pelätä" kaikkea, se kyttäili jokaista pusikkoa ja pelkäsi mukamas autojakin... Huomaa että tammalla on virtaa liikaa.. Ihan tutuissa maastoissa liikuttiin, joten ei voinut sen puolesta oikeasti pelätäkään.
Lenkin jälkeen etujaloissa oli hieman nestettä, mutta ei pahasti. Kylmäsin jalat ja laitoin yöksi magneettipatjat."


Viime viikossa ei ollut juurikaan mitään ihmeellistä, joten ajattelin nyt jättää julkaisematta postauksen jossa luettelin joka päivältä mitä tehtiin.

Lauantaina käytiin jalkapallokentällä pyörähtämässä pitkästä aikaa. Mentiin ihan perus juttuja, ympyröitä, taivuttelua ja siirtymisiä. Sanni oli todella energinen. Ravissa Sanni koitti heti alkuun nostaa laukkaa, eikä millään olisi malttanut juosta rauhassa! Sain sentään rennon ravin löytymään ja lopulta kun laukan vuoro tuli, otti Sanni muutaman ilopukinkin heti alkuun. Tamma kuvitteli kai olevansa rodeohevonen kun alkuun laukassa piti laskea pää alas ja hyppiä tasajalkaa. Toisaalta ihan kiva että hevonen on noin pirteällä tuulella ja liikkuu mielellään. :)

Muutamia kännykkälaatuisia kuvia ja pari videopätkääkin tuli meidän menosta otettua:

Jalkkiskentälle tallustelimme metsän kautta.


Huomasin tässä muuten hassun jutun, kaikki videopätkät tuli kuvattua ympyrältä samasta suunnasta. Eli voisin huomauttaa että mentiin tottakai myös vasempaan kierrokseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti