keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukuun suunnitelmat - Viikon blogihaaste


Tällä kertaa Blogitallin viikon blogihaasteessa kysellään joulukuun suunnitelmia. Tarkemmat ohjeet haasteen tekemiseen löytyy TÄÄLTÄ.

Edellinen postauskin oli haaste, mutta ajattelin tehdä tämän nyt heti perään, erilaista postausta on sitten luvassa huomenna. :)


Kuva täältä.Olen yleensä kova suunnittelemaan kaikenlaista, mm. viikko- ja kuukausiohjelmia hevosille, mutta ne harvemmin toteutuvat. Mulle ei sovi sellainen liian yksityiskohtainen suunnittelu, siis esimerkiksi tähän tapaan: Maanantaina kouluratsastus, tiistaina maasto, keskiviikkona lepo... jne. Mieluummin teen sitten listan kaikista viikon aikana tehtävistä jutuista ja toteutan niitä sitten parhaiten katsomallani tavalla. Tämä tyyli sopii ainakin mulle paremmin kun liikutettavia hevosia on enemmän kuin yksi ja työpäivien pituus saattaa silloin tällöin vaihdella ja kaikkea muutakin heppailua vaikeuttavaa voi tulla eteen.


Aloin pohtimaan joulukuuksi suunnitelmaa ja mieleeni tuli yksi suhteellisen helposti toteutettava suunnitelma: Hevosten on liikuttava enemmän!
Viime aikoina hevosteni liikutukset ovat olleet aivan surkean vähäisiä. Kiirettä, väsymystä, sairastelua, mitä näitä syitä nyt milloinkin on... Sanni on liikkunut pari-kolme kertaa viikossa noin yleisesti nyt viime aikoina, mutta Elvi on ollut (ylläri-ylläri) sairaslomalla, josta syystä sitä ei ole voinut liikuttaa vaikka itse olisin kyennytkin. Elvillä oli siis vähän kuumeilua jokin aika sitten ja nyt voisi taas alkaa sitäkin liikuttelemaan.
Päätin että hevosten on nyt alettava liikkua vähintään kolme kertaa (molempien tammojen siis) viikossa oli tilanne sitten mikä hyvänsä, poislukien tietysti hevosten sairastelut (joita ei kyllä kaivattaisi tähän poppooseen enää yhtään tälle vuodelle..). Tuo kolme kertaa viikossa per hevonen on niin kovin pieni määrä, että siihen olisi kyllä oikeasti pystyttävä.
Eli, hevoseni liikkuvat joulukuussa enemmän ja mahdollisimman monipuolisesti tietysti.

Blogin puolella suunnitelmana voisi olla yksinkertaisesti kirjoittaa ja julkaista enemmän postauksia. Viime aikoina on kirjoittaminen jäänyt hieman vähemmälle kiireiden (ja niiden kaikkien muiden syiden, jotka tuossa aiemmassa kappaleessa jo esitin...) vuoksi ja lisäksi kun hevoset ovat liikkuneet vähemmän niin ei ole siltäkään osin ollut mitään kirjoitettavaa.

Kuva täältä.

Kaikkea muutakin voisi suunnitella, mutta taidan jättää suunnitelematta niin ei tule lisää turhaa stressiä. Joululahjoja on kyllä pakko ruveta pian suunnittelemaan... Huoh, en tykkää ollenkaan kun olen niin surkea lahjojen ostaja...
Mutta, kaikenkaikkiaan aijon viettää suhteellisen rennon joulukuun, siltä osin mitä työt antavat myöden. :) Joulu on mielestäni yksi parhaista jutuista koko vuodessa, hyvää ruokaa, yhteiseloa ja toivottavasti sopivasti lunta ja sopivan vähän pakkasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti