maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hei hei mitä kuuluu?

Meille kuuluu ihan hyvää. Olen nyt kolmatta viikkoa töistä lomalla ja etukäteen oli suunnitelmissa että ehdin päivitellä blogiakin hieman ahkerammin. Noh, aina ei mene ihan suunnitelmien mukaan. Mulla menee aika harvoin.


Viime päivityksen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista, niin tallilla hevosten kanssa kuin kotona koirien ja kissojenkin kanssa.

Muutama viikko sitten meidän Enni-kissa sai jonkinlaisen epileptisen kohtauksen ja se oli niin raju että se kyllä pelästytti. Soittelin silloin päivystävälle eläinlääkärille ja pieneläinklinikalle. Enni tutkittiin mutta mitään poikkeavaa ei löytynyt mistään. Eli ei mitään tietoa mistä moinen kohtaus johtui. Onneksi kohtauksia ei ole tullut enempää.

Neponen kippo päässä <3

Neponen kävi pari viikkoa sitten operaatiossa jossa se kastroitiin. Kastraatio tehtiin Neposen kivesvian vuoksi, kivesvikaisille saattaa tulla kasvaimia kun kives on esim vatsaontelossa lämpimässä. Neposelle tuli yhteensä kolme haavaa, yksi sinne mistä oikeassa paikassa ollut kives poistettiin, toinen nivuskanavan kohdalle kun eläinlääkäri oli tunnustellut että toinen kives olisi siellä, mutta ei ollutkaan. Kolmas ja isoin haava tehtiin vatsaan josta päästiin vatsaonteloon, sieltä löytyi piilossa ollut kives.
Nero on nyt ollut sitten "sairaslomalla", eli ei ole päässyt tallillekkaan mukaan ollenkaan. Tänään käytiin tikkien poistossa ja saatiin uutta antibioottia, aiempaa Neponen söi leikkauspäivästä tähän päivään asti. Yksi haavoista on hieman tulehtunut edelleen vaikka viime viikolla antibioottiannosta nostettiinkin... No nyt ei sentään ole enää "kippoa" (=se kauluri jota pitää pitää leikkauksen jälkeen) jatkuvassa käytössä. Se olikin hieman hankala kun Neponen vaan törmäili sen kanssa seiniin,ruokapöydän jalkoihin ja oikeastaan aivan joka paikkaan. Ostin leikkauksen jälkeen Nerolle sellaisen uimarengas tyylisen kaulurin, mutta se poksahti rikki heti samana päivänä kun Nero törmäsi sen kanssa ulko-oveen...
Nyt saadaan mennä Neron kanssa tallillekkin taas, jos vaan haavat pysyvät hyvinä. Jospa tää elämä tästä alkaisi pian normalisoitumaan.

Meillä on nyt ollut reilun viikon verran yksi koira vähemmän, kun Pate lähti mun tutulle kokeiluun josko se muuttaisi sinne pysyvästi. Niilolla ja Patella ei vaan ole lähtenyt sujumaan tuo yhteiselo, vaan ne murisee toisillensa jatkuvasti. Se ei ole kovin hyvä juttu kun kotona on tilaakin niin vähän (pieni asunto...) ja vaikka sitä koiraa onkin ihan älytön ikävä niin uskoisin tämän olevan kuitenkin paras vaihtoehto.


Ja nyt sitten tallijuttuihin kun koira- ja kissajutut on käsitelty. Viime aikoina kaverini on liikutellut Elvin oikeastaan kokonaan ja itse olen köpötellyt Sannin kanssa. Tämä on sopinut mulle oikein hyvin, olen saanut keskittyä Sanniin, kaverini tykkää lenkkeillä Elvin kanssa ja hänellä on yleensä enemmän aikaakin niin tämä menee paremmin kuin hyvin kaikkien kannalta. :) Kuvia meidän lenkkeilyistä ei nyt ole kun lähinnä pimeällä ollaan metsissä käyty. Eikä ole oikein mitään erikoista kerrottavaakaan meidän lenkeistä.

Elville on alustavasti varattu ori keväälle, eli Elvi lähtee astutukseen varmaan aikalailla heti kun kiimat alkavat pyörimään kunnolla. Varsa ei tule mulle, vaan kaverini on tämän varsahankkeen takana, eli leasing-sopimuksella mennään. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja vuoden päästä keväällä syntyisi hieno ravihevosen alku.

Tänään hevoset kengitettiin ja heppojen kaviot saivat paljon kehuja, ovat nyt oikein hyvässä kunnossa. Aiemminhan varsinkin Elvin kaviot olivat aika haperot ja naulojen paikkojakin joutui kengittäjä hieman miettimään kun kaviot olivat aika reikäiset. Nyt sellaisia ongelmia ei enää ollut. Toivotaan nyt että kengät pysyvät, viime kengityksen jälkeen Elvi piti hyvin kaikki kengät jalassa aina eiliseen saakka jolloin se tiputti toisen takakengän. Hyvä ajoitus siis kun tänään oli kengitys.

Tässä nyt meidän uusimmat kuulumiset. Onko täällä lukijoita enää ollenkaan kun olen ollut nyt pidempään todella laiska bloggaaja?

4 kommenttia:

  1. Oot ollu kyllä niin laiska, etten edes minä oo jaksanu enää joka päivä käydä kattomassa oletko jotain uutta jo kirjoittanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei Elisa! 😄 No hyvä että kuitenkin sillon tällön käyt kurkkimassa. 😊

      Poista