lauantai 13. kesäkuuta 2015

Tavarapaljoutta ja kuulumisia

Mun tallikaverit väsähti kuumuuden takia.

Tänään pakkailin tallilla tavaroita, koska huomenna Sanni muuttaa kesäksi muualle ja meidän talli tyhjenee täysin. Sanni pääsee pitkästä aikaa kunnon kesälaitumelle pienessä laumassa. 4 hehtaaria metsälaidunta ja ennestään tutut laidunkaverit, ei huono ollenkaan!
Ihmettelen miten sitä tavaraa onkin tullut haalittua vuosien aikana... Tietysti kolmen hevosen kanssa yhtä sun toista tavaraa tarvitseekin, mutta näin muuttoa ajatellen sitä tavaraa voisi olla hieman vähemmän. Mutta nyt on kamppeet pakattu, vielä kun joku kantaisi ne autoon ja veisi ne uusiin säilytyspaikkoihinsa...

Hallittu kaaos. Tässä pakkailu ja siivous vielä pahasti kesken...

Mittailin tänään Sannia painomittanauhalla kun senkin satuin pakkailujen yhteydessä löytämään. Mielestäni Sanni on lihonut viime aikoina hieman (ja varmasti lihoo laitumella vielä lisää) mutta silti painomittanauha antoi yllättävän pienen lukeman. Tietysti nuo mittanauhojen antamat lukemat saattavat heittää todellisuuden lukemista aika reippaastikkin, ihan mielenkiintoista kuitenkin silloin tällöin sellaisella katsoa sen hetken lukemat.

Sanni painaa siis tämän mukaan 438kg, uskoisikohan..?

Sanni on nyt parin viikon aikana totutellut vihreään, ettei sitten laitumelle päästessään syö vastaansa kipeäksi. Sanni on myös alkanut taas yskimään,  mikä on nykyään jokakesäinen vaiva ilmojen enemmän lämmettyä. Ei siedä kuivaa heinää yskimättä vaikka heinät uppokastelisi... Onneksi Sanni pääsee laitumelle,  se helpottaa näitä vaivoja aina heti.

Ainiin, loppuun vielä tallikissan kuulumiset, sillä on taas tänäkin kesänä pennut...

No onhan ne nyt aika söpöjä. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan yksinkertainen ulkoasu :) tykkään!
    http://katrisofia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Minäkin tykkään. :D

    VastaaPoista