sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Koirahierontaa

Tästä aiheesta oli tarkoitus kirjoitella enemmänkin ja kuvien kera, mutta sattuneista syistä en ehtinyt/viitsinyt/pystynyt ottamaan ollenkaan kuvia kun koirahierojan luona kävimme...

Hieronnan jälkeen oli kotona rentoa porukkaa.

Tänään tosiaan käytiin Niilon ja Neron kanssa tapaamassa koirahierojaa. Paikallinen lemmikkieläintarvikeliike järjesti mahdollisuuden päästä veloituksetta kokeilemaan koirahierontaa ja kuulemaan esimerkiksi mahdolliset jumikohdat. Minähän sitten varasin molemmille koirille ajat heti. Aikaa oli varattu 15 minuuttia yhtä koiraa kohden, eli aika pikahieronnasta oli kyse.

Koirat olivat ihan ihmeissään kun pääsivät vähän ihmisten ilmoille ja äitini, joka oli apukäsinä, menikin hetken aikaa koirieni perässä lähes narun jatkona... Kun pääsimme kauppaan sisälle, oli koirilla paljon vieraita hajuja haisteltavana.

Ensin otettiin käsittelyyn kultainennoutaja Nero. Se ei sitten meinannut rauhoittua millään ja hierojan sanojen mukaan pyöri kuin hyrrä edestakaisin. Itsellekkin siinä tuli hiki kun koitti pitää koiraa paikoillaan, sen mielestä olisi vaan ollut kiva tutkia ja haistella kaupan takahuoneessa, olihan siihen viereen jätetty hyvältä tuoksuvia possunkorviakin houkutukseksi... (tähän kohtaan voisin todeta että ei tosiaan tullut mieleen kaivaa kameraa esille kun koirat eivät oikein malttaneet rauhoittua, siksi käynnistä ei ole yhtään kuvia..) Sai hieroja sentään Neposta hierottuakkin ja sanoi että lanneselkä on hieman jumissa. Hieroja kyseli miten Nero liikkuu ja yhdessä todettiin lanneselän jumin olevan luultavasti peräisin ajoittaisesta peitsaamisesta mitä Nero on harrastanut pienestä pitäen hihnalenkeillä jos vauhti on ollut sille hieman väärä. Lopuksi hieroja katsoi vielä Neron liikkeitä ja seisoma-asentoa sen verran mitä pienessä tilassa pystyi.

Eipä tästä koirasta aina sitä huomaa että on selkä jumissa... ;)

Seuraavaksi vuorossa oli huomattavasti rauhallisempi seropi Niilo. Niilo tuntuikin tykkäävän hieronnasta (niin kuin Nerokin, Neponen oli vain vähän liian innoissaan koko touhusta). Niilo istui välillä hierojan sylissäkin, olihan siinä varmasti mukavampi istua kuin lattialla... ;) Niilon takareidet olivat aika jumissa ja siitä Niilo ilmoitti itsekkin hieman vinkaisemalla. Muuten Niilon lihaksisto oli kuulemma oikeinkin hyvällä mallilla ja hieroja sanoikin että ihme olisi jos 6 vuotiaalla koiralla ei joskus joku paikka hieman jumittelisi.

Niilo-koira ja Enni-kissa.

Hieroja suositteli ennenkaikkea Nerolle hierontaa lisää, rauhallisemmassa ympäristössä ajan kanssa. Saattaa olla että käymmekin vielä hierojan luona jossain vaiheessa. :)

Onko teillä kokemuksia koirahieronnasta? Itseäni kiinnostaa hevoshieronnan ohella koirahierontakin aika paljon. Oli kyllä todella mielenkiintoista käydä hierojan luona ja kuulla mitä sanottavaa hänellä on mun koirista, mahtavaa että tällaisia juttuja järjestetään ja vielä ilmaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti