torstai 18. syyskuuta 2014

Odotettu kengityspäivä!

Tänään oli se odotettu päivä, kun uusi kengittäjä tuli kengittämään mun hevoset. Ensin kengitysvuorossa oli Sanni ja odottelinkin kauhulla/mielenkiinnolla mitä seppä sanoo Sannin koivista...

Noh, ei se niin mukavaa kuultavaa ollutkaan kun kengittäjä nosti ensimmäisen kavion ilmaan (mutta positiivista kuitenkin se, että jotain on vielä tehtävissä!) juuri sen jalan jossa ongelmaa (kerroin ongelmista pari postausta sitten täällä.) on nyt ollutkin: aivan vino! Ulkoreuna paljon korkeammalla kuin sisäreuna, katsoin kaviota itsekin, enkä ymmärrä miten noin selkeä korkeusero on jäänyt huomaamatta!? Kaviota ei voitu edes vuolla niin paljoa kuin olisi pitänyt sen suoristamiseksi, olisi tullut pian verta.. Ohjeeksi lyhyemmällä kengitysvälillä seuraava kengitys, niin saadaan kavioita jo paljon paremmaksi.
Toinen etukavio oli aivan päinvastainen, sisäreuna ulkoreunaa korkeampi. Kavio oli myös levinnyt sisällepäin aika reilusti ja kavion painopiste oli juuri tuon sisäreunan päällä..
Takakaviot myös vinot, vasen takanen hieman parempi.
Ohjeena oli että pari seuraavaa liikutuskertaa mentäisiin aika varoen, kaviot muuttuivat nyt aika reilusti, joten myös askellus muuttuu.

Ennen...
...ja jälkeen!

Lähti sieltä aika siivut joka kaviosta...

Että sellasta. Jos nyt vaikka Sannin jalkavaivat lähtisivät pikkuhiljaa kokonaan pois. Elvin kavioiden tilanne oli paljon parempi, mutta sitähän ei kovin montaa kertaa olla täällä vielä kengitettykään.. Elvin kavioista sanottiin vain että ne ovat aika hauraat, mutta sen olen tiedostanut jo itsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti