sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Elvin laukkatreeni vol.2

Viime keskiviikkona tehtiin taas laukkatreeniä Elvin kanssa, tällä kertaa ei mentykään raviradalle laukkaamaan, vaan tehtiin treeni hiittisuoralla. Ensimmäisen laukkatreenin jälkeen, jonka suoritimme siis raviradalla, aloin miettimään miten treenistä olisi enemmän hyötyä, ettei menisi ihan kaahailuksi niinkuin viimeksi tuntui vähän käyvän. Elvi käy vähän ylikierroksilla raviradalla, mutta aiemmin maastoilun yhteydessä ollaan otettu laukkapätkiä hiittisuoralla ja ne on sujuneet suht rauhallisesti yleensä. Niinpä ajattelin tehdä laukkavedot hiittisuoralla niin kauan kuin mennään yhden pätkän aikana vain kilometri. Hiittisuora on siis kilometrin mittainen.
Tällä kertaa en saanut kuvaajaa mukaan, joten tarjolla on taas vain tärähtäneitä kännykkäkuvia kuvattuna hevosen korvien välistä... :)

Tää kuvastaa hyvin sitä kun Elvi kulkee välillä hetkittäin "pää mun sylissä"... Olis ollut menohaluja!
Nopeasti pää kuitenkin laskeutui alemmas. :D Tässä suora jota laukkailtiin.

Alkuverryttelyjä mentiin noin 4,5km käynnillä ja ravilla. Ensimmäisien raviaskelien aikana kummastelin kun hevonen tuntuikin heti todella rauhalliselta ja rennolta, mutta mielipiteeni muuttuikin nopeasti kun Elvi muuttui kiireiseksi. Tuulinen sää (ja naapuritallin koira joka seurasi meitä ja hyppi pusikoissa) piti huolen siitä, että hevonen sekä ratsastaja pysyivät hyvin hereillä joka sekunti...

Verryttelyjen jälkeen otin ensimmäisen laukkavedon, Elvi lähti kuin tykin suusta ja treenin maksiminopeudet tulikin tuossa ensimmäisessä lähdössä... Heppa painoi ohjalle oikeastaan koko kilometrin, mutta oli kuitenkin suoran lopussa hyvin kuulolla ja laski raville heti kun pyysin. Ensimmäisen pätkän keskinopeus oli noin 32km/h. Olisin voinut veikata paljon kovempaakin nopeutta, kovemmalta se ainakin tuntui!
Käveltiin takaisin suoran toiseen päähän ja otettiin uusi laukkapätkä. Tällä kertaa nostin laukan käynnistä ja se kannatti! Elvi lähti huomattavasti rauhallisemmin laukkaamaan ja koko kilometri meni paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.
Taas käveltiin takaisin toiseen päähän ja nostettiin laukka, jälleen käynnistä ja todella hyvä ja rauhallinen nosto. Laukattiin kaikkiaan kolme vetoa (laukkaa yhteensä siis 3km) ja tämä oli siis viimeinen laukkapätkä. Viimeisen laukan aikana Elvi oli hyvin rento, eikä painanut ohjalle ollenkaan. Toisen ja kolmannen laukan keskinopeus oli noin 26km/h, enkä olisi uskonut että päästäisiin vielä pitkiin aikoihin laukkavetoja alle kolmenkympin tuntivauhdin! Aivan mahtavaa! :)

Spooky! Oli aika hämärää jo siinä vaiheessa kun saatiin treeni päätökseen.

Sitten vuorossa oli enää loppuverryttleyt. Ravit, kävelyt ja taluttaen tallille, jossa sitten huomasinkin toisen etukengän puuttuvan, tästä kirjoitinkin jo aikaisemmin.
Tallissa jalkojen kylmäys ja Elville melassivettä ja porkkanaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti