tiistai 16. syyskuuta 2014

Ongelmia paratiisissa...

Hmmm... Kirjoitin tähän aikaisemmin pitkän tekstin Sannin uusimmista kuulumisista, mutta poistin kuitenkin koko tekstin... Sitten kirjoitin uuden tekstin ja poistin senkin... Tämä on nyt jotenkin todella vaikeaa, kun en tiedä, mitä kaikkea haluan aiheesta kirjoittaa.

Hevosen mittasuhteet on tässä kuvassa jotenkin pielessä, mut laitan tän silti kun Sanni on kaunis. :)

Sannilla on nyt jokatapauksessa vähän ongelmaa jaloissa, luultavasti johtuen vääränlaisesta kengityksestä, tätä mieltä ovat olleet eläinlääkäri ja muutama muu viisaampi henkilö, joiden kanssa olen asiaa selvitellyt. Etujaloissa on turvotusta ja raviliikkeessä silloin tällöin epäpuhtautta. Kaviot ovat myös aika kamalan näköiset, vaikka viime kengityksestä on vain noin viisi viikkoa. Aiemmin Sannin kengitysväli on ollut helposti sen kahdeksan viikkoa ilman ongelmaa. Takakenkien epätasaista kulumista ihmettelinkin jo tässä postauksessa. Uusi ilmiö meille.
Viime viikot ovat menneet aika tiiviisti puhelimessa, sähköpostia lähetellessä ja nettiä selatessa, kun olen yrittänyt selvittää mikä tässä olisi avuksi. Monet sähköpostit ja puhelut on käyty läpi, josko jostain löytyisi osaava kengittäjä korjaamaan kavioiden virhe-asennot. Kovin kiireisiä tuntuvat olevan. Lopultakin yksi kehuttu kengittäjä löysi ajan kalenteristaan ja hän tulee ylihuomenna (torstaina) kengittämään, sitten tiedämme jalkojen tilanteen taas paremmin. Jos kengityksen korjaaminen ei auta, menemme klinikalle kuvattavaksi. Toivotaan siis että kengitys korjaisi meidän ongelmat!

Iltaheinillä.

Sannilla on myös ollut selkä taas vähän jumissa. Se menee jumiin todella helposti viileämmällä ilmalla ja Sanni onkin saanut olla tarhassa sekä tallissa loimi päällä. Viime yöksi en loimea laittanut ja Sanni oli tärissyt aamulla todella kovasti! En ymmärrä miten sillä voi olla kylmä sisälläkin (vaikka asustaakin "ulkokarsinassa"), ei se noin herkästi ole ennen palellut... Syke oli aamulla ollut noin 60, lämpöä ei ollut. Lähdin itse töistä tarkistamaan tilanteen, kun ei ollut varmuutta onko hevosella jotain vakavempaa. Tallille saapuessani Sanni ei enää tärissyt kun oli saanut loimen selkäänsä ja heinää eteensä. Sykekin oli sopivasti 44. Täytyy nyt sitten laittaa loimi päälle joka yö. Herää vain pieni kysymys: Kuinka monta loimea Sanni mahtaa tarvita talvella kovilla pakkasilla, jos nyt jo palelee noin rajusti kun lämpö-asteet on nollan tietämillä..? Noh, sitä pitää miettiä silloin.

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa, toivottavasti seuraavassa postauksessa voin kertoa jotain positiivistakin. Tai no, oli tänään illalla sellainen positiivinen asia, että Sannin etujalat eivät olleet niin nesteiset kuin aikaisempina päivinä, ne oli melkein jopa hyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti