maanantai 1. syyskuuta 2014

Ensimmäistä kertaa mr-kisoissa!

 
Matkaratsastuksen seurakilpailut 
Sastamala, Kämmäkkä 30.8.2014 
luokka: 20,6 km ihanneaika

 
Lauantaina oli kauan odotettu päivä, kun pääsimme lopultakin ensimmäisiin matkaratsastuskilpailuihimme! Olin pakannut auton jo edellisenä iltana valmiiksi, ettei lauantai aamuna tulisi kiire jonka vuoksi jotain sitten unohtuisi kotiin. Mukaan lähti vähän liikaakin tavaraa, mutta parempi niin päin kuin että jotain tärkeää puuttuisi.
Sanni sai syödä aamuruokansa rauhassa karsinassa kun teimme vielä viimehetken valmisteluja. Taisi hevonen kyllä aavistaa että jotain jännää tulee tapahtumaan, kun ei päässytkään tavalliseen tapaan aamulla tarhaan. Lopulta kun olimme lähtövalmiita, laitoimme Sannin traileriin ja lähdimme ajelemaan kohti Sastamalaa, matkaa kertyisi noin tunnin verran. Matka sujui ihan hyvin ja kun lähestyimme kisakeskusta, rupesi jännittämään aivan älyttömästi! En tainnut olla ainoa jännittäjä, tuntui huoltajaakin jännittävän jonkin verran. :)

Sanni ja the Huoltaja. Huoltajallakin tottakai tiimiväriä paidassa. ;)

Kun saavuimme kisapaikalle, jäi huoltaja pitämään seuraa Sannille ja itse lähdin kansliaan ilmoittautumaan ja hakemaan meidän kisanumeron. Palasin autolle ja sitten otimme hevosen ulos. Sanni tuntui hieman jännittyneeltä vieraassa paikassa. Käveltiin Sannin kanssa pellolla parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen kävimme eläinlääkärin tarkastuksessa ennen reittiselostusta. Eläinlääkärin tarkastuksessa meni ihan hyvin, Sannia vain hieman kiukutti kun vieras ihminen kopeloi ja tähän olin oikeastaan jo varautunutkin. Sykettä eläinlääkäri joutui tarkastelemaan hetken aikaa, kun alkuun Sannia jännitti tuo toimenpide kamalasti. Etujaloissa oli hieman nestettä, josta eläinlääkäri huomautti ja antoi hyviä vinkkejä miten hänen mielestään voisi ja kannattaisi parantaa Sannin kengitystä. Alkutarkastuksen jälkeen Sanni sai jäädä huoltajan valvovan silmän alle syömään heinää (tuossa vaiheessa jännitys tuntui vähenevän ja heppakin alkoi jo syömään kunnolla), itse lähdin kuuntelemaan reittiselostusta.
Reittiselostuksen jälkeen pidimme pienen palaverin huoltajan kanssa ja sovimme että pidettäisiin pienimuotoinen huolto noin puolessa välissä reittiä. Satuloin hevosen ja nousin selkään noin varttia ennen lähtöä. Alkukävelyiden aikana juteltiin muiden samaan luokkaan osallistuvien kanssa ja sovimme että voisimme ratsastaa yhtämatkaa. Luokkaan osallistui meidän lisäksi viisi ratsukkoa.

Alkutarkastuksen jälkeen alkoi jo heinäkin maistumaan.

Lähtö tapahtui aika rauhassa. Lähdimme pian ravailemaan ja vauhtia tuntui löytyvän kaikilta. Oikeastaan Sannin menohalut vähän yllättivät, kun olen aika rauhassa tottunut maastoilemaan kotona. Porukassa oli useampi ex-ravuri ja sen kyllä huomasi kun kaikilla tuntui olevan kova kiire. :D Meidän Sanni-mammakin painoi ohjalle melkeimpä kaikki ravipätkät, viimeisen ravipätkän (maaliin oli vajaa 5km) pääsin sentään jo suhteellisen löysällä ohjalla, ei siis väsymys ainakaan painanut yhtään!
Reitti oli aika helppo, ei mitään epäselviä käännöksiä eikä esimerkiksi vaikeita sillan ylityksiä. Yhdessä kohtaa aloimme miettimään että onko ketään porukasta nähnyt merkkinauhoja vähään aikaan ja hetken ajattelimmekin että olemmeko väärällä tiellä, kaiveltiin karttoja esiin ja etenimme koko ajan, sitten mutkan takaa näkyikin jo oikean värinen nauha: emme siis eksyneetkään reitiltä. Huoltotaukoa pidimme noin puolessa välissä, juomaa ratsastajalle ja ratsulle. Ratsulle juoma ei kelvannut, joten se sai sitten muutaman porkkanan ja juomat juotettiin kisakaverille, jolla ei ollut huoltoa reitillä mukana. Kastelin Sannia myös hieman ja se sujui hyvin, vaikkei sitä ollakkaan harjoiteltu kotilenkeillä.
Reitin viimeset pari kilometriä kävelimme, kun reitti kulki metsäpolkua, jossa ei olisi voinutkaan ravata. Maaliin saavuimme aikalailla tasan kaksi tuntia lähdöstä, keskinopeudeksi tuli 10,30 km/h.

Evästaukoa palkintojen jakoa odotellessa.

Maalilinjan ylityksen jälkeen rauhassa autolle, satula pois ja vähän kävelyä vielä. Katsoimme sykkeen stetareilla: 52, eli lähdimme sitten lopputarkastukseen (aikaa oli kulunut jo 14 minuuttia, vaikka tuntui että olisimme olleet maalissa vasta ihan hetken!). Eläinlääkäri sai sykelukemaksi saman tuloksen ja sitten jäimme odottelemaan loppujuoksutuksia, tarkastuksessa oli aika paljon jonoa.
Sannin etujaloista ja mielialasta (neitiä ärsytti kopeloiminen taas ihan hirveästi... :D) tuli taas vähän huomautusta, mutta saimme hyväksytyn tuloksen kuitenkin! :) Jes! Tavoite saavutettu!

Palkintojen jako.

Ensimmäinen mr-ruusukkeemme. :)

Sitten oli vuorossa enää palkintojen jako. Sanni sai syödä ja juoda palkintojen jakoa odotellessa. Meidän luokasta kaikki sai hyväksytyn tuloksen. Meillä oli tosi mukava kisaporukka ja tosiaan vauhtia tuntui riittävän koko matkan.. :D Varmasti osallistumme uudelleenkin matkaratsastuskisoihin, kipinä tähän lajiin syttyi nyt viimeistään oikein todenteolla kun pääsimme kokemaan kisafiilistäkin. :) Seuraavia kisoja odotellessa!


Kilpailujen tulokset voit lukea Sisuratsukoiden nettisivuilta, osoitteesta http://www.sisuratsukot.net/tapahtumat37.html

2 kommenttia:

 1. En ole ennen huonannutkaan että sannilla on vaaleanpunainen pilkku turvassa joka kuvissa näkyy sointuvan suitsien väriin paremmin kuin hyvin! Kiva tiimiväri teillä, loistaa kauaksi.
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman tuossa kun katselin lauantaina näitä kuvia, en ole myöskään ennen huomioinut että kuonopilkku sopii suitsien väriin noin hyvin ja katselen sentään tuota hevosta joka päivä! Täytyyhän sitä nyt kuonopilkkukin olla sävy sävyyn tiimivärin kanssa... ;)
   Tiimiväri meille tuli oikeastaan vähän vahingossa, kun olin nuo mr-suitset ostanut jo monta vuotta sitten, ei sitä sitten viitsitty ruveta vaihtamaan kun väri sopii Sannille niin hyvin. :)

   Poista