keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Dynamiittipötköllä ratsastelua...

Kuten otsikostakin voi päätellä, on viime-aikaisella ratsullani ollut virtaa kuin pienessä kylässä... Elvi siis kyseessä. Huomaa, että heti ilmojen viilennyttyä hevosilla on enemmän energiaa ja tietysti tuo ajoittainen kova tuuli on vaikuttanut asiaan...

(Tämä postaus käsittelee siis paria viime viikkoista päivää. Kirjoittelin tätä jo viime viikolla hieman valmiiksi, mutta jäi julkaisematta kiireiden vuoksi...)

22.10. Keskiviikkona käytiin pyörähtämässä jalkapallokentällä pitkästä aikaa. Viime aikoina on tullut enemmän vaan maastoiltua, kun olen yleensä ehtinyt tallille vasta pimeään aikaan. Pimeällä ei viitsi enää lähteä jalkkiskentälle, sinne kun pitää mennä metsän kautta joka on aivan pilkkopimeä. Lisäksi metsä-osuus ei ole joka kohdasta kovin tasainen, varmempi siis olla menemättä pimeällä ettei turhaan kompuroida. Eikä kyllä siellä jalkkiskentälläkään pimeällä mitään näe.
Keskiviikkona ehdin tallille kuitenkin valoisaan aikaan ja ajattelin käyttää sen heti hyödykseni. Elvi oli todella energisellä tuulella.

Mentiin Elvin kanssa "kumppareilla" (jousto champon), kun ajattelin että se saisi Elvin keskittymään paremmin ja ehkä jarruttelisikin menoa vähän.
Alkuun ratsastelin hevosta rennoksi käyntitehtävillä, pää-asiassa ympyröitä, kiemuroita, pysähdyksiä ja muuta jumppaa.  Päätavoitteena oli saada hevonen rennoksi ja kunnolla kuulolle. Käynnissä sujui ihan hyvin, mutta kun ravin vuoro tuli, ei rentous ollutkaan ihan itsestäänselvä juttu. Jalkapallokentän ympärillä olevilla pelloilla, viereisessä metsässä sekä jalkkiskentälle johtavalla tiellä tapahtui kaikkea jännää ja aikaa menikin siihen että sain Elvin keskittymään pelkästään sen hetkisiin tehtäviin. Noh, ymmärtäähän sen että metsässä juoksevat koirat, tiellä edestakaisin ajeleva mopo ja pellolla ruokailuhetkeä pitävä peura kiinnostavat uteliasta tammaa enemmän kuin jotkut tylsät ravitehtävät...
Vasempaan kierrokseen rentous löytyi kyllä aika pian, kun tehtiin paljon taivuttelutehtäviä, mutta suunnan vaihtuessa oikeaan, ei rentoudesta ollut taas tietoakaan. Oikea kierros on aina ollut Elvin kanssa vaikeampi, oikeastaan ihan joka asiassa ja siihen saakin yleensä keskittyä oikein kunnolla että saa hevosen kuulolle ja taipumaan. Onnistuihan sekin lopulta ja siihen olikin hyvä lopettaa vääntäminen sillä kertaa. Ei otettu laukkaa ollenkaan, kun ajattelin ettei se vähäinenkin rentous katoa heti. Laukka on Elvin mielestä niin kovin kivaa, että se kuumuu siinä vähän turhan paljon yleensä.
Kyllä tuo hieman vajaan tunnin vääntäminen käynnissä ja ravissa sai mammuttikarvaisen ponin hikoamaan ihan kunnolla!


Etsi kuvasta peura... :D

23.10. Torstaina käytiin maastoilemassa. Mentiin noin 6,5 kilometrin hölkkälenkki pimeässä, taas jälleen kerran. (Tulisi jo lunta niin valostuisi hieman!!) Elvi oli taas aivan yli-energinen, mutta ihmeen hyvin se malttoi rentoutuakin välillä! Oli siinä pitelemistä kun poni näki mörköjä taas jokaisessa pusikossa...

Kirjoittelin tuolla, että Elvi on huonompi oikeaan suuntaan oikeastaan joka asiassa, siitä tulikin mieleeni yksi keskustelu joka käytiin tallikaverini kanssa tässä joku päivä. Oletteko huomioineet käännättekö hevosen aina samoin päin käytävällä? Kaverini kysyi tätä yhtenä päivänä ja tajusin että olen kyllä huomioinut asian, mutten silti ole oikeastaan koskaan vaihtanut puolta. Käännän hevoseni siis aina vasempaan käytävällä, joka on siis se helpompi suunta. Oikea on aina ollut jäykempi. Pitänee varmaan ruveta kääntelemään välillä toiseenkin suuntaan. Pikkujuttu, mutta mielestäni on hyvä tehdä hoitotoimenpiteitä molemmilta puolilta. Esimerkiksi selkään nousu kannattaa välillä tehdä "väärältä puolelta", ettei hevonen olisi vino toiseen suuntaan ja satulallekin se on kuulemma hyväksi vaihtaa puolta välillä, näin olen kuullut.

Sannikin on muuten päässyt taas sairasloman jälkeen vähän hommiin, siitä kirjoitan myöhemmin lisää. :)

Tein pienen heräte-ostoksen viikonloppuna, mutta oli pakko kun tuo ihana loimi oli niin halpa! :D

Ps. Huomasittehan törkeen hienon bannerin, jonka teki DreamTeam-blogin pitäjä Heidi, kiitos kovasti!! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) Aloin miettimään, niin meilläkin käännetään aina vasempaan suuntaan käytävällä hevoset/ponit, tosin tuntuu et se johtuu siitä et taluttaa vasemmalta puolelta niin on helpompaa , en kyl tiiä :D Tuo loimi on muutes ihana, tekis mieli itekki ostaa tuo sama loimi, mutta ku on jo niin liikaa loimia D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Siitähän se varmaan meilläkin johtuu, että vasempaan kääntäminen on helpompaa kun talutetaan siltä puolelta. Ja vaikka olen tämän asian tiedostanut niin silti edelleen käännän aina samaan suuntaan, hups... :D Tuo loimi oli kyllä pakko saada, kun oli Agrimarketissa alennuksessa viikonloppuna. Ai voiko loimia olla liikaa!? ;D

      Poista