keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Motivaatiopuuska!


Ihan mieletön motivaatio hevosten treenaamiseen päällä ja harmittavaa että Sannin kanssa on otettava nyt vielä hetken aikaa rauhallisemmin. Tai en oikeastaan tiedä, estäisikö mikään treenaamasta Sannia jo nyt hieman kovempaa koska jalat ovat todella hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Pientä nestettä niissä silloin tällöin ilmenee, mutta ei pahasti ja sekin laskee liikunnalla ja viimeistään magneettipatjoilla. Mutta otan mieluummin varman päälle, ettei tule takapakkeja ja sitten saisi katua ja harmitella jälkikäteen. Minkäänlaista kosketusarkuuttahan jaloissa ei ole ollut missään vaiheessa, mutta raviliikkeissä oli epäpuhtautta joka johtui huonosta kengityksestä ja lähinnä siis vinoon vuolluista kavioista... Kovasti jo suunnittelen kaikenlaista treeniä, mutta tosiaan haluan edetä nyt ihan vain päivä kerrallaan Sannin kanssa, ettei sitten tule mitään uusia ongelmia.
Elvin kanssa treenejä jatketaan normaaliin tapaan, ainakin suurinpiirtein suunnitelmien mukaan.

Olimme sunnuntaina 28.9. matkaratsastuksen starttikurssilla ja siitä se motivaatio vasta nousikin! Otin mukaani myös tuon "huoltomiehen", koska kurssilla käytiin myös hevosten huoltamista läpi, eikä matkaratsastussääntöjen opetteleminen ole ollenkaan huono juttu huoltajallekaan. :) Kurssilla käytiin läpi matkaratsastusta lajina ja kilpailumuotona, keskusteltiin hevosten hoidosta ja valmennuksesta sekä kaikesta mitä lajiin liittyy.
Kurssilla oli paljon sellaista asiaa, jonka jo tiesinkin, mutta kertaushan ei ole koskaan pahitteeksi. Lisäksi muutamia uusiakin juttuja kuultiin ja kurssi oli kaikenkaikkiaan hyvin mielenkiintoinen, onneksi päätettiin osallistua! Tein samalla myös aluelupakokeen (joka muuten meni läpi täysin pistein, mitenkään itseäni kehumatta... ;) Oli huoltomiehelläkin osansa siinä tottakai. :)), joten voin hakea ensivuonna alueluvan jos siltä tuntuu.
Pääsin myös hypistelemään mm. PolyPadia ja Podiumin koppajalustimia, joita saa ilmeisesti kaikissa sateenkaaren väreissä: Tahtoo sellaiset pinkit! :D PolyPad on ollut jo pidempään ostoslistalla ja varmasti sellaisen vielä tilaankin. PolyPad on siis satulahuopa, jossa on painetta tasaava ominaisuus ja se pysyy hyvin paikallaan ilman kiinnikkeitä, huovassa ei ole mitään "ylimääräistä" mikä voisi painaa tai hiertää hevosta.

Kisaintokin on tosi kova! Tulevia matkakisoja ei tälle vuodelle ole nyt sitten enää kuin yhdet. Paimion kisojen (5.10.) ilmottautuminen meni jo ja päätin jättää nuo kisat väliin Sannin jalkaongelmien takia, enkä Elvillä voi sinne lähteä kun sen rokotukset eivät ole vielä ajantasalla.
Sastamalaan (11.10.) oli alunperin tarkoitus lähteä, mutta nekin kilpailut täytyy valitettavasti jättää väliin, kun onkin muuta menoa silloin.
Jäljelle jää sitten enää 1.11. Jokioisten halloween-kisat ja sinne olisi suunnitelmissa osallistua, ne kun ovat niin kovin lähelläkin ettei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä, jos vaan kaikki on muuten kunnossa.

Ainoa asia joka tätä motivaatiota koittaa hieman taltuttaa on se, kun meillä ei nyt sitten nykyisin ole naapuritallin kenttää enää käytössä, joten kaikki koulujumpat pitää mennä tekemään jalkkiskentälle, josta olen yhden postauksen jo aiemmin tehnytkin. Lisäksi meiltä lähti nyt vielä parhaimmat treenimaastot, kun toissapäivänä sain kuulla ettei siellä päin saisi enää ratsastaa.. Harmittaa todella paljon, koska kyseistä tietä pitkin pääsi menemään useamman eri lenkin. Eikö jokamiehen oikeudella pitäisi saada ratsastaa? Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään yksityistie, vaan kaupungin omistama. Mietinkin nyt, miten ihmeessä saan treenattua kahta matkaratsua, jos ainoa maasto on kolmen kilometrin lenkki, joka täytyy kaikenlisäksi kiertää aina samaan suuntaan, koska se on yksisuuntainen. Eli ei yhtään mitään vaihtelua... Ketuttaa kovasti!! Täytyy ilmeisesti vaan lähteä traikulla kauemmas parempiin treenimaastoihin silloin tällöin. Onneksi on traikku! :)

Tämä postaus oli nyt tällaista ajatuksenvirtaa ja vähän kuulumisien kertomista.
Otan mielelläni vastaan postausehdotuksia ja muita vinkkejä! :) Ratsastusvideopostaus molemmista hevosista ainakin on suunnitteilla, kun vaan saan jonkun mukaan kuvailemaan. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus vähän erillainen mihin yleensä törmää selaillessa blogeja. Mukavaa luettavaa :D
    T. littleredriders.blogspot.fi

    VastaaPoista