torstai 23. lokakuuta 2014

Klinikalla

Varasin sitten kuitenkin Sannille ajan klinikalta. En halunnut jäädä odottelemaan, vaan halusin saada varmistuksen että jalka-ongelmat eivät johdu muusta kuin siitä huonosta kengityksestä. Jalka-ongelmista kerroin aikaisemmin tässä postauksessa sekä ensimmäisestä korjaus-kengityksestä tässä postauksessa.Eilen käytiin klinikalla. Käveltiin klinikalle kun matkaa ei taida olla meidän tallilta edes puolta kilometriä. Jo naapuritallin kohdalta jouduttiin kääntymään takaisin tallille vaihtamaan riimun tilalle suitset, kun yleensä niin kovin tasainen tammani rupesi hyppimään iloisesti kaikki neljä jalkaa yhtä-aikaa ilmassa... :D Tuli vähän yllätyksenä tuo käytös, kun tosiaan kai kerran aikaisemmin on tuollaista tapahtunut Sannin kanssa ja sekin oli silloin kun se leikkauksen jälkeen joutui seisomaan karsinassa kuukauden...
Ei ne suitset sitä pomppimista lopettanut, mutta tuli itselle ainakin varmempi olo että hevonen varmasti pysyy hanskassa. Siinä sitten iloisesti välillä loikkien käveltiin klinikalle ja klinikan pihalla jouduttiin odottelemaan jonkin aikaa, siinäkin tottakai piti kaikkea kyttäillä ja taas vähän loikkia. Ei tee sairasloma ollenkaan hyvää mun viilipytty-ponin käytökselle... :) Vähän huvitti että mennään klinikalle tutkituttamaan kipeää jalkaa ja hevonen hyppii pihalla tasa-jalkaa, ilman minkäänlaisia ongelmia... :D


Lopulta päästiin sisälle ja Sanni saikin heti rauhottavaa. Sitten ajeltiin jalka kaljuksi ja odoteltiin nuokkuvan hepan kanssa toimenpidehuoneeseen pääsyä.
Sannin jalasta otettiin ensin röntgen-kuva, siinä ei onneksi näkynyt yhtään mitään poikkeavaa. Seuraavaksi katsottiin ultralla jänteitä, ei mitään vikaa sielläkään. Ilmeisesti siis vaivat ovat tosiaan johtuneet vain siitä kengitys-ongelmasta. Sannin vuohiseen piikitettiin kortisonia (ja jotain muita mömmöjä mitä en nyt muista) ja annettiin jatko-ohjeet. Jalka pakettiin ja sitten takaisin kotitallille, huomattavasti rauhallisemman hevosen kanssa tällä kertaa.
Sanni sai jäädä karsinaan toipumaan rauhoituksesta ja sai myöhemmin päiväheinät sisälle, illalla käytiin vielä vähän jaloittelemassa. Nyt loppuviikko lepoa ja ensi viikolla aloitellaan taas ratsastuksia! :) JEE, oon niin iloinen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti