keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Hevoseton on huoleton...

Elvi

Blogi on hetken aikaa ollut vähemmällä huomiolla, johtuen siitä ettei ole ollut oikein mitään päivitettävää. Tai ainakaan mitään positiivista... Mutta hengissä ollaan, molemmat hevoset ovat tällä hetkellä sairaslomalla: Sannilla jalkavaivoja taas ja Elvillä jotain influenssan tapaista.

Niin ne kaikki ongelmat vaan tuntuu aina tulevan peräjälkeen. Juuri saatiin Sannin kavioita suoristettua ja sitten tuli seuraava ongelma: viime viikolla huomasin Sannin jalkoja pestessä pystyhalkeaman oikeassa takakaviossa... Kavio ei ole ollut lämmin, ei arkuutta, eikä Sanni ontunut. Eli kaikki periaatteessa ihan hyvin. Kerroin tästä kengittäjälle kuitenkin ja kyselin toiminta-ohjeita.
Kengittäjä katsoi kaviota ja antoi ohjeita miten toimia. Onneksi halkeama ei eritä mitään (ainakaan vielä...), eli ei ole kovin syvä. Noh, katsotaan miten tämä etenee. Kaviota hoidetaan nyt päivittäin ja tarkkaillaan.

Takakaviossa pystyhalkeama. Kavio on muutenkin kovin röpelöinen ulkoreunalta

Viikonloppuna sitten alkoi ilmenemään taas epäpuhtautta raviliikkeessä, vasen etujalka kyseessä taas. Eli ei vielä päästy yhdellä kengityskerralla eroon tuostakaan vaivasta... Seuraava kengitys onkin ensi viikolla ja sitten ollaan taas viisaampia. Turvotusta tuossa jalassa ei onneksi ole ollut entiseen malliin, eikä se ole mistään kohdasta arka.

Täydennystä varastoihin.

Ja Elvi tosiaan alkoi olemaan alkuviikosta räkäinen, lämpöä ei ole ollut, mutta sekin saa nyt olla levossa ettei flunssa pahene. Lauantaina ratsastin Elvillä noin 10km hölkkälenkin kun ei vielä ollut mitään sierainvuotoja ja hevonen tuntui yhtä pirteältä kuin yleensäkin. Ainoa outo juttu oli se, että Elvi hikosi hölkkälenkillä. Sehän ei siis yleensä hikoa muuten kuin laukatessa, mutta ajattelin että nopeasti kasvanut talvikarva lämmittää sen verran että hiki tuli. Seuraavana päivänä sitten olikin jo sierainvuotoa, mutta ei onneksi lämpöä.

Sanni

Toivottavasti pian pääsisin kirjoittelemaan jotain positiivistakin, nyt tuntuu että tämä blogi täyttyy pelkästä hevosten vikalistasta, mutta minkäs sille voi, aina ei elämä ole ruusuilla tanssimista. :) Tällä hetkellä toimitan siis enemmänkin sairaanhoitajan virkaa kuin esimerkiksi ratsastajan/hevosten treenaajan..

Onko muiden talleilla influenssaa tai muita vaivoja? Ratatallilla olemisessa on se huono puoli että taudit tarttuvat aika helposti kun hevosia on paljon pienellä alueella ja hevoset käyvät paljon raveissa.

Elvi

2 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne! Toivotavasti molemmat hepat tulee pian kuntoon! Meillä päin ei ainakaan ole nyt ollut tauteja :)
  Sulla on muuten kiva blogi! :)

  - Mimmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa olla flunssaoireet poissa jo ja pikkuhiljaa aletaan taas treenaamaan enemmän Elvin kanssa, Sannin kanssa mennään sen mukaan miten jalat kestää ja tällä viikolla onkin taas kengitys niin saadaan kavioita parempaan kuntoon taas. :)
   Kiitos! :)

   Poista