maanantai 16. kesäkuuta 2014

Esittelyssä: PrinsuBrincipe
"Prinsu"
Trakehner-tamma
s. 8.1.1994 Viro
i. Palladium - e. Bertona - ei. TempPrinsun luonteesta:

Prinsu on superkiltti ja todella sympaattinen tamma, joka tulee lähes kaikkien kanssa hyvin toimeen. Prinsu on hyvin riippuvainen hevoskavereistaan, mikä on joskus hieman ärsyttävää kun yksin tallissa ollessaan pitää hirnua ja kuopia etujalalla jatkuvasti. Kuitenkin kaikki hoitotoimenpiteet sujuu sen kanssa todella hyvin.

Ratsastaessa Prinsu on kuuliainen ja mukava ratsastaa, se tekee oikeastaan kaiken mitä siltä vain osaa pyytää. Tietysti välillä on huonojakin päiviä milloin ei oikein suju, mutta harvemmin. Prinsu on varma ratsu, jonka selkään uskaltaa laittaa kokemattomammankin ratsastajan. Maastossa se on rauhallinen, paitsi jos toinen hevonen tulee kovempaa takaa ohi, silloin Prinsu saattaa ruveta tanssahtelemaan ja menohaluja löytyisi enemmänkin. Prinsulla on todella kiva keinuhevosmainen laukka! :)Yhteinen historiamme:

Prinsun kanssa yhteinen elämä alkoi 2012 vuoden marraskuussa, hieman vahingossa, koska ei mulla ollut tarkoituksena ostaa toista hevosta. Prinsu oli kaverillani myynnissä ja kokeilumielessä halusin testata miltä hevonen tuntuu. "Koeratsastus" meni niin kivasti, että päätin samantien ostaa hevosen.

2013 vuoden kesällä Prinsu oli viikon Koivulehdon tilalla oriasemalla siemennettävänä Cagliostro-nimisellä orilla. Prinsu tuli kerrasta tiineeksi, mutta kaikenlaista ongelmaa esiintyi silti ja loppujen lopuksi Prinsu loi noin 11 viikon kuluttua siemennyksestä..
Tänä keväänä uusi yritys saada toteutettua varsahaaveet.. Prinsu lähti Zellelän oriasemalle (ori Stenograph) jossa se ultrattiin seuraavana päivänä. Eläinlääkäri soitti ultrauksen jälkeen huonoja uutisia: ei kannattaisi siementää tammaa enää ollenkaan, kohtu kovin huonossa kunnossa vaikka hevonen muuten onkin hyvässä kunnossa..Noh, ei muuta kuin taas traileri vuokralle ja haimme Prinsun kotiin, kuoppasimme varsahaaveet...Oriasemalta kotiutumisen jälkeen Prinsu oli reilun kuukauden kotona ja sitten se muutti hetkeksi kaverilleni ja on jälleen taas samalla tallilla muiden hevosteni kanssa.

2 kommenttia: