torstai 12. kesäkuuta 2014

Haaste: Suosikkitehtävät

Blogeja selaillessa silmiini osui Voitto kotiin -blogissa oleva viikon blogihaaste, jossa tehtävänä oli kertoa omasta mielestä parhaimmat, hyödyllisimmät ja kivoimmat tehtävät niin sileällä kuin esteillä/kavaleteilla työskennellessä. Hetken aikaa pähkäiltyäni sain koottua muutaman hyväksi havaitsemani ratsastustehtävän.Ratsastan kentällä aina paljon kaarevia uria, ympyröitä ja voltteja. Näillä saan hevoseni hyvin rennoksi ja taipuisaksi. Lähes aina harjoituksiin kuuluu myös väistöt käynnissä ja ravissa, joskus harvoin myös laukassa.

Tässä listaa muutamista suosikkitehtävistäni:


Loiva kiemura voltilla.
Ratsastetaan tavalliseen tapaan loivaa kiemura uraa, mutta kiemuran keskelle tehdään voltti. Kiemura urasta ei kannata tehdä liian "litteää" jotta pystytään ratsastamaan hyvä pyöreä voltti.
Kolmikaarinen kiemura ura volteilla.
Samantapainen tehtävä kuin edellinenkin. Kolmikaarinen kiemura ura, johon sisällytetään kolme volttia.


Pohkeenväistöt molemmille puolille.
Väistetään loivan kiemura uran mukaisesti, näin yhteen suuntaan mennessä saadaan väistöt tehtyä kätevästi molemmille puolille.


Pohkeenväistö ympyrällä.
Iso ympyrä, josta osa tai vaikka koko ympyrä edetään väistäen. Itse väistätän aina takaosaa ulospäin, mutta kai tuo onnistuisi niinkin että takaosa väistätetään sisälle päin.

Esteharjoituksia ei tullut kovin montaa mieleen, kun viime aikoina olen kentällä mennessä keskittynyt enimmäkseen sileällä työskentelyyn. Puomi- ja kavalettiharjoituksia teen yleensä tavalliseen tapaan useampi puomi peräkkäin, reilun metrin väleillä ja niitä edetään käynnissä ja ravissa. Joskus nostan puomien toiset päät hieman ylemmäs, että hevonen joutuu nostelemaan jalkojansa enemmän (esim. ensimmäisen puomin oikea pää ylemmäs, toisen puomin vasen pää ylemmäs, kolmannen puomin oikea.... jne). Yksi hyvä esteharjoitus tuli kuitenkin mieleeni:

Kontrolliharjoitus.
Suoralla uralla hypätään este (voi olla pelkkä puomikin, tai vaikka sarja tai jumppasarja) ja esteen jälkeen muutaman metrin päästä pysäytys. Tämä on mielestäni hyvä harjoitus varsinkin sellaiselle hevoselle joka kuumuu kovasti esteillä tai rynnii esteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti