maanantai 18. elokuuta 2014

Taas muistin miksen yleensä käy koulukisoissa...

Että näin tällä kertaa...

Noh, eihän ne eiliset koulukisat ihan nappiin menneet...

Eilen aamulla mentiin jo ajoissa tallille. Hevoset saivat syödä aamuruokiansa ja ratsastajat ja huoltaja tekivät viimehetken valmisteluja, eli mm. pakattiin auto valmiiksi, kiinnitettiin heinäverkot traileriin jne. Otin Sannin käytävälle kun se oli syönyt jonkin aikaa ja rupesin tekemään sykeröitä harjaan. Letit olin tehnyt jo edellisenä iltana valmiiksi, joten ei tarvinnut kuin kääntää letit sykeröiksi. Harjasin hevosesta purut pois, laitoin kuljetussuojat jalkaan ja sitten hevoset koppiin.

Matka kisapaikalle oli lyhyt, meniköhän matkaan edes viittätoista minuuttia. Kisapaikalle päästyämme kävimme heti ilmoittautumassa ja sitten palasimme autolle. Hevoset söivät kopissa, joten hirveästi eivät tuntuneet stressaavan. Suitset päähän ja hevoset ulos. Ei vieläkään mitään stressireaktioita. Ihmeellistä, olin varma että Sanni jotenkin reagoisi vieraassa paikassa, niin kuin aina aiemmin, silloin monta vuotta sitten kun kisoissa viimeksi kävimme. Satuloitiin hevoset ja lähdimme alkukävelyille. Sanni oli kamalasti Prinsun perään koko ajan...

Alkukävelyjä. Edellä Elisa ja Prinsu ja takana minä Sannin kanssa.

Ensimmäiset ravipätkät mentiin pää ylhäällä tarkkaillen ympäristöä...

Kilpailuissa oli myös puomi- ja esteluokka, se ratsastettiin ennen koululuokkia. Kun esteet oli siivottu kentältä, pääsimme sinne verryttelemään. Sanni oli verkassa tosi mukavan ja rennon oloinen. Ravissa meni tosi hyvin, eikä laukassakaan valittamista. Aina kun Prinsu hävisi näkyvistä tuli Sannille hätä ja sitten huudeltiin kaverin perään.

Meidät kuulutettiin valmistautuviksi, joten siirryttiin verkkakentältä kisakentän läheisyyteen. Sanni ihmetteli kun Prinsu ei tullutkaan mukana ja sitten taas hirnuttiin ja höristiin. Prinsu jopa vastaili metsikön toiselta puolelta Sannin hätähuutoihin. :') On ne vaan niin mainio pari. <3

Sitten oli meidän lähtövuoro. Mentiin radalle odottamaan lähtömerkkiä. Käytiin tuomaripäädyssä kääntymässä, Sannin mielestä se oli todella pelottavaa... Lähdettiin tekemään rataa (joka oli siis Tutustumisluokan kouluohjelma helppoC rata A), kaikki rentous oli hävinnyt ja hevonen tuntui jotenkin kiireiseltä... Ei pitkästi ehditty rataa menemään kun Sanni sitten puski avonaisesta portista pari askelta radan ulkopuolelle, oma vikani kun en ollut hereillä... Se oli sitten siinä. Hylättyhän siitä tuli. Sain kuitenkin jatkaa radan loppuun ja sain radasta pisteet kuitenkin. Loppurata meni sitten hosuen kun en jaksanut keskittyä enää, harmitti niin paljon tuo moka.
Ainoa asia mihin olin tyytyväinen radassa oli ravista pysähdys ja siitä keskikäyntiin, se tuntui onnistuvan ja siitä kohdasta sainkin radan ainoan seiskan... Tuomarin kommentit lapussa olivat sentään niinkin lohduttavat kun että "Ravissa ja vas. laukassa ihan kivojakin pätkiä". Eli kai se sitten jotenkin meni, vaikkei omia muistikuvia radasta juuri olekkaan kun harmitus oli pinnassa. Eihän me siis voittoa lähdetty hakemaan todellakaan, mutta harmittaa tuo hylätty silti, kun sekin olisi ollut estettävissä, jos olisin vain ollut hereillä.

Radalta vapaassa käynnissä. Radalta ei ole kuvia kun kännykällä ei tullut kuin huonolaatuisia, samaa tasoa ja huonompiakin kuin tämä...

Prinsu ratsastajineen oli lähtövuorossa heti meidän jälkeen. Heidän rataansa en nähnyt kun en voinut Sannin kanssa sinne jäädä katsomaan, mutta hyvin heillä kuulemma meni. Prosenttejakin tuli reilu 55. :)

Kävelytin Sannia radan jälkeen vielä hetken. Avasin sykerötkin jo kisapaikalla. Sanni sai hörpätä melassimehua ja sitten kuljetussuojat jalkaan, hevoset traikkuun ja kotimatkalle.

Kotona hevoset ulos traikusta ja saivat mennä suoraan päiväheinille tarhaan. Tavarat pois autosta ja trailerin siivous. Siinä oli meidän kisapäivä. Olen tyytyväinen siihen, että Sanni käyttäytyi kisapaikalla niin rennosti (aina siihen radalle menoon saakka), verkassa se meni omaan makuuni todella kivasti ja trailerissakaan ei stressattu. Ihan hyvä kisareissu siis, vaikkei radalla onnistuttukaan. Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti