tiistai 26. elokuuta 2014

Kurakeliä ja kissanpentuja

Sateista iltaa kaikille! Tuo veden tulo voisi kyllä jo loppua.. Tallin piha ja tarhat varsinkin ovat jo aivan kamalassa kunnossa... *Talvea odotellessa*

Sanni. Kuva viime viikonlopulta.

Tänään saivat molemmat tammat pitää vapaapäivän. Otin Sannin ja Elvin illalla sisälle, pesin jalat ja katsoin että kaikki on hepoilla ookoo. Sannin jalat turvottelee hieman tuosta mutavellissä tarpomisesta. Lisäksi Sannin selkä oli taas vähän jumissa loimesta huolimatta. Sannilla menee selkä todella helposti jumiin kylmällä ja kostealla ilmalla.
Lääpin Sannin selkää jonkin aikaa toivoen että se vähän rentouttaisi. Silittelin selkää pitkin vedoin, varsinaisesti en hieronut, kun en sitä hommaa osaa.. (Haaveissa olisi kyllä opiskella hevoshierojaksi... Noh, ehkä vielä joskus. :)) "Rummuttelin" lautasia, ravistelin kaulaa ja "huojutin" hevosta hännästä. Näyttääpä tuo lause muuten todella tyhmältä kirjoitettuna ja varmaan siitä saakin jotenkin mielipuolisen kuvan, mutta siis ihan hevoshierojien ohjeiden mukaan tuota tein. :D Testasin muuten ensimmäistä kertaa Sannin hännän vetämistä, jotenkin en ole aikaisemmin koskaan uskaltanut kun pelkäsin että sitä sattuu tai se ei vain muuten pitäisi siitä. Hölmöä. Mutta tuo hännän vetäminenhän venyttää selkälihaksia myös hyvin, joten ihan kätevä juttu sekin on. Nyt varmaan uskallan uudestaankin tuota tehdä, kun Sanni ei siitä tuntunut kiukustuvan. Selkä tuntui tuon lääppimisen jälkeen paljon paremmalta, eli kyllä se taisi hieman lihaksia rentouttaa. :)
Tehtiin vielä "porkkanavenytykset" molemmille kyljille, kaulan venytys suoraan eteen ja sitten vielä etujalkojen väliin ("kumarrus"). Voisin näistä jutuista mitä tänään tein, tehdä jossain vaiheessa erillisen postauksen kuvien kera, vaikka usealle nämä ovat varmaan ihan tuttuja juttuja, mutta jospa jollekkin tarttuisi joku uusi vinkki. :)

Elvillä oli kaikki muuten ookoo, paitsi mutavelli oli imaissut vasemman etukengän.. Niinpä tietysti. Oikeastaan ehdin jo ihmettelemäänkin kun tammoilla on niin hyvin pysyneet kengät jalassa, vaikka tarpovatkin polvia myöten kurassa.

Sitten niihin kissanpentuihin, joita lupailin jo otsikossa. Medän tallikissa synnytti kolme pentua noin kuukausi sitten. Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet hienosti. Pikkukisut ovat todella seurallisiakin jo nykyään! :) Ne asuvat nyt tallilla yhdessä karsinassa, siitä niiden emo pääsee vapaasti liikkumaan myös ulos. Pieniä erikoisjärjestelyjä olemme joutuneet tekemään pentujen vuoksi, mutta ei haittaa kun ne pienet ovat niin hurjan suloisia! <3 Kissanpentukuume tässä kuukauden aikana on ainakin kasvanut valtavasti...

Pikkuiset saivat maistaa ensimmäistä kertaa "mössöruokaa".


Ne on vaan niiiin söpöjä! <3

Patea kiinnosti kovasti kun karsinasta kuului kissojen ääniä. Makasi ihan paikoillaan tuossa pitkän aikaa..

Neroakin kiinnosti.

Sellaista lyhyttä postausta tällä kertaa. Toivotaan nyt, että sateet hieman edes hellittäisivät.. Hyvää viikon jatkoa kaikille!

Ps. Saa muuten heittää lisää vinkkejä hevosen jumppaamiseen ja lihashuoltoon, kaikki vinkit tervetulleita! :) (Jalkojen taivutuksia/venytyksiä en tänään tehnyt, vaikka niitäkin silloin tällöin tehdään.)

4 kommenttia:

 1. Kun tuossa "kirjoittaja" sivulla kerroit että omistitte Metty's Arrow nimisen ponin, tajusin että sehän on se poni jolla ratsastelen aina kesäleirillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :) Itse en ole kuullut ponista juuri mitään sen jälkeen kun se meiltä lähti ja välillä mietin mitähän sille mahtaa nykyisin kuulua.. :)

   Poista
 2. Bongasin teidät matkiskisoissa ja onnea hienosta suorituksesta tätäkin kautta! :) Toivottavasti tänään hyvin alkanut uranne saa jatkoa. :) Lämppäreistä on moneksi!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Nyt se kipinä syttyi oikein todella kun päästiin kilpailuihin, eli varmasti lähdemme kilpailemaan uudelleenkin. :)

   Poista